C O R O N A

Det var under januari man fick höra utav Corona (COVID-19) för första gången. Tog det inte seriöst förrän man insåg hur fort det verkligen spred sig. Många människor förlorade sina liv på grund utav detta viruset. Unga och gamla. Friska och sjuka. Sjukvårdspersonal bar allt man kunde för att undvika spridningen. Ändå lyckades det sprida sig. Till en början var de kring tjugo dödsfall. Sextiotre dagar senare och över nitton tusen människor har dött i världen. Många videos och information har spridits för att väcka människors verklighet om hur farligt detta virus verkligen är. Många tar sin unga ålder föregivet. Viruset har ingen respekt om ålder eller kön. Detta är som cancern. Alla kan bli smittade. Alla kan dö utav detta virus. Corona är brutal och än finns det inga botemedel. Inga vaccin.

Hur känner ni kring Corona-viruset? Hur har den påverkat för er? Tvåtusen sjuka här i Sverige och över fyrtio dödsfall. Känner mig kluven med vardagslivet. Arbetsgivaren påpekar om att detta är en ren förkylning och inget att oroa sig för. Regeringen och experter utomlands varnar om annorlunda. Många tar information föregivet och inte på allvar. Viruset är verkligen farligt. Människor sitter i karantän utav en anledning och inte bara för att återhämta sig. För att inte smitta sina medmänniskor och de i risk zonen. Vad tänker alla dessa människor som exponerar sig för detta viruset? Som tar chansen med sin frihet. Festar och reser iväg nu när krisen har blivit allvar. Även om du som ung får tankarna om att det enbart är de äldre som drabbas som hårdast. Att just du som ung kanske inte kommer dö utav detta virus. Varför skulle du? Kanske tränar regelbundet, har en bra hälsa och äter nyttigt. Vi alla drabbas. Det är ett tärningsspel när chansen är femtio / femtio på att leva eller dö. Vi alla drabbas utav detta – indirekt eller direkt. Skulle rest till London med bästa vännen under gårdagen. Absolut är man besviken och otroligt ledsen att resan blir inställt. Det är viktigare att behålla hälsan och tanken om att inte sprida vidare detta virus.

Hur tycker du Sveriges regering har bemött detta virus? Hur tycker du regeringen i Spanien och Italien hade kunnat skött detta bättre? Eller tycker ni att dem har gjort tillräckligt? Personligen tycker man att regeringen har bemött detta viruset väl. Det hade kunnat fullständigt åt helvete. Tyvärr fick Svenskarna lika mycket panik som utomlands. Köpta slut på smärtstillande, toalettpapper och pussel. Hyllorna har varit tomma i veckor. Har inte så många dödsfall i Sverige och hoppas detta förblir så. Italienarna har över sjutusen döda, Kina har tre och Spanien på två tusen fall. Ändå är det lättare att kritisera. Eller hade vi kunnat hantera detta bättre? Ett demensboende i Solna gav anhöriga information om Corona via E-mail istället för att ringa upp de sex boendes anhöriga. Oprofessionellt och kallt. Hur har ni förberett er för inför detta virus och att kanske sitta i karantän hemma? Växer denna oro inom mig, min sons säkerhet, släkt och vänner. Hur försvarslös man kommer känna sig. Detta är verkligen en prövning för min familj och samhället. Ledarskap efterfrågas på många håll. Statsministern talade till nationen denna morgonen. Liv och jobb hotas. Allt fler människor kommer tvingas ta avsked till nära och kära. Även om inte alla drabbas direkt, så blir vi alla indirekt drabbade. Även om det är lättare sagt än gjort så måste vi stå enade och hjälpa varandra under dessa prövande tider. Många äldre har hamnat i riskzonen. Speciellt när många tömt hyllorna på affärer och apotek. Lämnat de äldre mer sårbara. Tur att så många hjältar finns i vår vardag. Nästan alla matkedjor öppnar tidigt för de äldre och finns många grupper på sociala medier. Coronahjälpen Kungsbacka. Där vi hjälper äldre och människor i nöd. Med att handla, apotek besök, promenad med hunden eller stöd. Trots dessa prövande tider måste vi stå enade och hjälpa varandra. Efter regn kommer solsken!

Xoxo,
Untitled-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.