Vart är Sverige påväg?

Läste en nyhet från SVT denna morgonen angående Scania skickar sina lastbilstillverkare till Getinge för att hjälpa medicinteknikbolaget att snabbt öka produktionen utav respiratorer. Vilket kommer behövas för finns det ingen skyddsutrustning inom vårdyrket? Du måste jobba ändå! Trots beviset på att viruset har för effekt på oss människor. Unga och gamla. Friska och sjuka. Brist på skyddsutrustning är tyvärr inget skäl att vägra jobba. (Enligt Kommunal Arbetaren artikel) Skall det verkligen behöva vara såhär? De starka och modiga människor som tar hand om våra äldre varje dag igenom äldreboenden och hemtjänsten. Vad händer om dessa smittas? Vem skall ta hand om de äldre då? Det fattas redan massor utav personal. Det kommer inte finnas någon som vill arbeta inom vården om inte arbetsgivarna slutar tar sin personal föregivet och prioriterar dom. (Skrämmande!)

Skrämmande nyheterna slutade verkligen inte där. Sedan läste man om förskolan nere i Malmö! Personalen på förskolan hade varit utomlands i några dagar och därefter återvänt till arbetet som vanligt. Kort därefter upptäcktes det att personalen hade konstaterats smittade. Vilket då rektorn samlade då övrig personal och bad alla hålla det hemligt för föräldrarna. Barnens föräldrar skulle aldrig få veta att personal med Corona tog hand om deras barn…(!) Detta är skandal! Man får berätta om löss, magsjuka och skicka hem barnen för allt möjligt. Man får absolut inte reda på att barnen blivit smittade direkt från förskolan för att rektorn vill mörklägga allting under “sin speciella Corona policy?”. Föräldrarna har rätten att veta allt som rör om deras barns säkerhet. Detta är verkligen oroande… Läs mer här!

Tur att man fick vakna upp friska och glada under denna torsdagsmorgonen. Sambon tog upp sonen och fick lite kvalitetstid med honom. Alltid lika skönt med att få den lilla extra stunden med att sträcka på benen och vila ut framför telefonen. Tyvärr var inte nyheter någonting att hurra för. Det hjälper verkligen inte med att lämna sonen på förskolan efter man läst dessa nyheter. Litar på vår förskola och dess personal. Tyvärr gjorde dessa barns föräldrar det med på Malmös förskola. Så man är observant och får hålla ögonen öppna. Detta viruset skrämmer skiten ur mig. Många tar detta så mycket föregivet och när de inser sanningen kommer det antagligen vara försent. 

Xoxo,
Untitled-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.