Finns att läsa på Norra Halland!

Många hjälper på nätet

Region Halland vädjar om att skydda de äldre och i riskgrupp. På Facebook finns flera lokala grupper som ställer upp. Amanda Mars som startade Coronahjälpen

– Kungsbacka, är rörd över engagemanget. Alla ställer upp, säger hon –

Tidigare idag meddelade Region Halland att läget är allvarligt. Smittspridningen ökar och det är av största vikt att skydda personer över 70+, samt andra i riskgrupp. Regionens vädjan gäller hjälp att nå ut till de äldre, som bör stanna hemma och begränsa sina sociala kontakter. För de som behöver hjälp med allt från handling till service finns hjälp att inte bara av kommunen, utan också ideellt håll.

Facebookgruppen Coronahjälpen-Kungsbackas medlemmar hjälper till.

– Jag startade gruppen i mitten av mars. Jag är lite begränsad att själv hjälpa mina äldre för att jag har barn, men jag tänkte att jag kan hjälpa till med att organisera andra. Det blev otroligt populärt, jag tror vi fick 200 medlemmar redan det första dagen, säger älvsåkersbon Amanda Mars.

Gruppen erbjuder hjälp i första hand för äldre och personer i riskgrupp.
Men också till de som inte kan handla för att de är förkylda.

– Det kan också handla om att efterlysa något, om alvedonen är slut. Vi vill hjälpa på alla sätt vi kan. Vi har fantastiska medlemmar som är utspridda över hela Kungsbacka kommun, och som hjälper till överallt, säger Amanda Mars.

Insamling till sjukhus
Gruppen har ett informationsblad som de försöker sprida över kommunen. Inom kort ska några skolbarn ut och sätta upp informationslappar om att gruppen kan hjälpa till.

Just nu pågår också en insamling till Drottning Silvias barnsjukhus.

– Deras personal ska stötta upp IVA på Östra och har efterfrågat hjälp att samla in bland annat frukt. En av gruppens moderatorer, Victoria Moen startade insamling som var uppe i 2 000 kronor efter två timmar. Vi har också fått hjälp av Ica Maxi som ska sätta ihop lådor med frukt, energibars och dricka, berättar Amanda Mars.

Victoria-Moen-187x332

Victoria Moen startade en insamling i gruppen.
Engagemanget i gruppen är rörande, menar Amanda.

– Det är vår grupp, alla som är med. Det är en otrolig sammanhållningen och alla ställer upp, det är häftigt. Jag sitter och är helt rörd, säger Amanda mars.

Ni kan finna artikeln – Här!

4 thoughts on “Finns att läsa på Norra Halland!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.