Karantän – Små barn aktiviteter!

MÅLA MED YOGHURT
Detta är någonting min son älskar att göra. Få uttrycka sig och experimentera med färger. Få kladda och det finns inga problem med att få provsmaka färgerna. Innehåller enbart två ingredienser och behöver inte kosta en förmögenhet. Kavla upp ärmarna och börja skapandet tillsammans. Perfekt fingerfärg.

SKAPA DIN EGNA PLAY DOH LERA
Gör egen play-doh med 5-6 dl majsstärkelse eller potatismjöl. 2,5 dl balsam. Hur gör man? (1.) Blanda ihop ingredienserna i en bunke. (2.) Dela i olika bitar och tillsatt valfri karamellfärg. använd gärna en sked eller plasthandskar när du färgar degen. Då är degen redo och dags att börja skapa tillsammans.

HEMMA BIO
Fixa fram popcorn och någonting gott att dricka. Fixa film mys för hela familjen!
Har ni någon film ni rekommenderar att se? Rekommenderar barnserien – True!

BAKA
Något som är mysigt och trevligt för hela familjen är att baka tillsammans. Bullar, chokladbollar, paj och massor utav andra gottigheter. Behöver inte vara avancerat. Perfekt tids fördrivande!

BADA
Någonting som sonen ÄLSKAR verkligen att göra så är det att bada. Fyll badkaret med leksaker och badskum. Sätt på lite musik. Lämna aldrig så barn ensamma i badkaret.

YOUTUBE OCH SÅNGSTUNDER
Se på Youtube eller sitt ihop och sjung några låtar tillsammans. Dansa och ha det skoj tillsammans. Sätt på musik och sjung. Både underhållande och utvecklande för barnens språkförmåga.

BYGG EN KOJA
Samla ihop alla kuddarna och filtarna. Svep in bordet eller flera stolar med lakan och filtar. Lägg en liten madrass eller kuddar på golvet. Ta med en ficklampa, spela naturljud på youtube och berätta historier.

GÖR EGET SLIME
Allt du behöver är tre dl vatten, tre och en halv msk potatismjöl, karamellfärg och ev, matolja. Gör så här! (1.) Häll vatten, potatismjöl och droppar karamellfärg i en kastrull. (2.) Rör om och sätt på kastrullen på plattan. (3.) Låt koka upp och små puttra tills det tjocknar. (Rör om hela tiden.) Häll över slimet till en burk med lock. (4.) Låt svalna. Blanda eventuellt i olja för mer glans när slimet väll har svalnat.

Xoxo,
Untitled-2

2 thoughts on “Karantän – Små barn aktiviteter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.